Nieuwsflits

9292 ontwikkelt nieuwe apps!

Sinds oktober dit jaar zijn de ontwikkelaars van 9292 samen met Q42 en Oak & Morrow gestart met het bouwen van nieuwe apps. Elke twee weken testen we de ontwikkelingen en ideeën met reizigers. Hiervoor komen reizigers naar het kantoor van 9292 in Utrecht. De eerste rondes hebben veel bruikbare feedback opgeleverd waarmee het team direct aan de slag kon. Ook voor de komende weken staan testrondes op de agenda met al onze doelgroepen.

All on board!

Op 18 juni 2018 is de Hackatrain vertrokken naar Berlijn. Aan boord zaten developers, marketeers en andere deskundigen om na te denken over oplossingen voor mensen die naar een concert zijn geweest, niet in de Randstad wonen, en toch weer thuis willen komen 's avonds. 9292 nam samen met Translink deel aan de Hackatrain en stelde de 9292 Reisadvies API beschikbaar om mee te knutselen. 9292-collega's Job, Tania en Melanie gingen de uitdaging aan om oplossingen te vinden en reisden mee naar Berlijn. Na een enerverende week met als afsluiting het Tech Open Air festival kwam ons drietal moe maar vol nieuwe ideeën terug.


Ook in 2019 doen we weer mee en sturen we van 1 tot 9 juli drie enthousiastelingen van 9292 naar Berlijn.

In Memoriam


Afgelopen augustus bereikte ons het nieuws dat Leendert Kruizinga is overleden. Leendert was een van de grondleggers van OVR, het huidige 9292.nl. Als financieel deskundige is hij tot zijn vervroegde pensionering bij 9292 Reisinformatiegroep werkzaam gebleven. Betere reisinformatie voor het hele OV in Nederland was zijn missie.

Hij was een hardwerkende collega die de financiële zaken goed voor elkaar had. Mede door zijn bijdrage werd 9292 een succes. Hij was een man met humor en een gulle lach. Wij zijn dankbaar voor zijn jarenlange bijdrage. Leendert zal altijd in onze herinnering blijven.

Verbeteringen door de stakingen

Eind april begon het stakingsseizoen. Althans, zo voelde het wel een beetje omdat de stakingen elkaar in hoog tempo opvolgden. Dat betekende juist werk aan de winkel bij 9292 want iedereen wil natuurlijk weten of zijn of haar bus of regionale trein wel of niet reed. Om deze hectiek in goede banen te leiden werd direct een stakingsteam gevormd met mensen uit de verschillende hoeken van het bedrijf zoals data-experts, relatiemanagers, communicatiedeskundigen en servicedeskmedewerkers. Doel: het zo goed mogelijk informeren van de reizigers.


Doordat het team ook fysiek bij elkaar ging zitten, kon er met heel korte lijnen gewerkt worden en was iedereen constant goed op de hoogte van de actualiteit. In de voorbereiding, maar ook op de stakingsdagen zelf, werd snel geschakeld met de vervoerbedrijven. Want, bij een staking weet je immers nooit precies wat er wel en niet rijdt. 9292 bood de vervoerders verschillende opties om met de beschikbare informatie om te gaan. In goed overleg werden oplossingen gezocht als de techniek niet optimaal werkte. Social media en andere reizigerskanalen werden versterkt om de vraag naar informatie af te kunnen handelen. Kortom, alle zeilen werden bijgezet.


Het team, dat per staking werd gewisseld om ook het andere werk te kunnen blijven doen, raakte steeds meer op elkaar ingespeeld. Het waren heel drukke dagen, ook in het weekend, die hun vruchten afwierpen. De informatiepagina's over de stakingen werden ontzettend goed gevonden en gewaardeerd en het aantal afgegeven reisadviezen bleef hoger dan gebruikelijk in deze periode van het jaar. Mooi is ook dat door de stakingen aandachtspunten naar boven kwamen die direct zijn opgepakt door de scrumteams. Zo kan een vervelende aanleiding toch weer verbetering van de dienstverlening tot gevolg hebben!

9292 Mobiliteitsadvies uitgebreid met auto informatie

Deze wens leefde al een tijdje bij onze klanten en nu hebben we dit ook gerealiseerd: het 9292Mobiliteitsadvies is uitgebreid met auto informatie! Naast de standaard reistijd, ritprijs en abonnementsberekeningen voor het openbaar vervoer, is het nu ook mogelijk om de reistijd en reisafstand met de auto op te vragen. 


Het 9292 Mobiliteitsadvies geeft je overzicht en duidelijkheid.

Nieuwe dienstregeling 2019

Op 9 december gaat de nieuwe dienstregeling in. De wijzigingen van alle OV-bedrijven zijn opgenomen in onze planner. Kijk hier voor het overzicht van alle wijzigingen.

EBS Voorne-Putten en Rozenburg

Vanaf zondag 9 december 2018 start in de regio Voorne-Putten en Rozenburg de nieuwe dienstregeling met een nieuwe vervoerder. EBS verzorgt de komende tien jaar het OV in deze regio. Reis je regelmatig in dit gebied lees dan mee welke wijzigingen invloed op jouw reis hebben.

Qbuzz Drechtsteden, Molenlanden & Gorinchem

Vanaf 9 december 2018 verzorgt Qbuzz het busvervoer in het concessiegebied Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, en op de trein MerwedeLingelijn. De fusiegemeente Vijfheerenlanden valt vanaf 1 januari 2019 onder provincie Utrecht en wordt vanaf dat moment door U-OV gereden. Reis je regelmatig in een van deze gebieden, lees dan mee welke wijzigingen invloed op jouw reis hebben.