Nu ook (deel)scooters in het reisadvies

Onze missie is om jou met de 9292 app eenvoudig van deur-tot-deur te laten reizen. Daarvoor ontwikkelen we de app steeds verder zodat jij meer mogelijkheden krijgt voor de eerste en laatste kilometers van je reis bij het opvragen van een reisadvies, of je nou wandelt, fietst, of een scooter pakt. Voor deze laatste optie nemen we nu ook de reistijd mee en tonen we de mogelijkheid voor het huren van een elektrische deelscooter indien beschikbaar.

Naast het tonen van de scooter in het reisadvies zie je bij een aantal steden nu ook informatie over de beschikbaarheid en het huren van elektrische deelscooters. Voor het toevoegen van de deelscooters zijn wij de samenwerking gestart met Felyx en Check, bedrijven die deze vervoermiddelen in steeds meer steden aanbieden. Hierna zullen er nog andere deelscooterpartijen volgen. We staan open om dit verder uit te breiden dus benader ons als er interesse is in een samenwerking. Lees het hele item op onze site!

9292 app nu ook in Huawei AppGallery

Al vele jaren met miljoenen downloads is de 9292 app beschikbaar in App Store voor iPhone en Google Play voor smartphones met Android. Vanaf begin april 2021 is de 9292 app nu ook beschikbaar in Huawei AppGallery, de appstore specifiek voor smartphones van Huawei.

Het bijzondere aan deze versie is het gebruik van OpenStreetMaps. In plaats dat er voor het tonen van de route op kaart verbinding wordt gemaakt met Google Maps maakt deze app nu gebruik van kaartmateriaal afkomstig van een eigen kaartserver.

image

Samenwerking 9292, HERE en Lynxx in pilot Amsterdam

9292 heeft samen met HERE en Lynxx ingeschreven voor het uitvoeren van een pilot voor de Gemeente Amsterdam. We zijn als één van de drie partijen geselecteerd om dit verder uit te werken. Het is de bedoeling om een bijdrage te leveren in het informeren en sturen van bezoekersstromen. Hiermee kan piek drukte bij locaties en evenementen worden verlicht door middel van het spreiden van reizigers in de tijd en over alle beschikbare vervoersmiddelen. Dit komt ten bate van de doorstroming in de stad en het comfort en veiligheid van de reizigers. Lynxx ontwikkelt een platform waarop de drukte op zogenaamde hotspots kan worden voorspeld. Via de apps van 9292 en Here worden reizigers vervolgens gewezen op het feit, dat de opgevraagde reis naar een erg druk punt leidt. De reiziger krijgt daarbij alternatieven aangeboden. In de HERE WeGo App voor automobilisten wordt bijvoorbeeld voorgesteld om de auto bij een P+R te parkeren en met het OV of een deelvoertuig verder te gaan. In de 9292 app wordt bijvoorbeeld voorgesteld om op een ander tijdstip te reizen of de reis naar (of via) een alternatieve locatie te plannen.

Nieuw in de app

Begin of eindig je reis nu ook met elektrische fiets/scooter of met een huurfiets We hebben meer keuzes toegevoegd voor het begin en einde van je reis. Vanaf nu kun je naast je eigen fiets ook kiezen voor de optie eigen elektrische fiets/scooter of voor de mogelijkheid van een reisadvies plannen met een huurfiets. Bij deze keuze zul je meerdere aanbieders van huurfietsen in onze app terugzien. We tonen op dit moment de fietsen van Cykl HTM Fiets en OV-fiets en HTM Fiets.

Watertaxi Rotterdam zichtbaar in het reisadvies Als eerste stap van het toevoegen van ‘vervoer op aanvraag’ in de app vind je in deze versie de Watertaxi in Rotterdam terug in de reisadviezen. Op dit moment kun je een vervoermiddel dat op aanvraag is nog niet uitschakelen, we proberen dit op korte termijn wel mogelijk te maken. Ook staat op de planning om vanuit de app ‘vervoer op aanvraag’ te kunnen reserveren, boeken en betalen.

Playlist Generator Klik op de button onderaan je reisadvies voor een opmaat gemaakte Playlist. Je krijgt dan bij elk reisadvies een speellijst aangeboden die precies de reisduur vult, helemaal naar jouw muzieksmaak. Nu werkt dit alleen nog via Spotify, later zullen er meer muziekdiensten worden toegevoegd. Hoe dit werkt leggen we uit in deze video.

9292 veiling 2021

De 9292 veiling is een jarenlange traditie. We verzamelen een jaar lang de relatiegeschenken die wij binnenkrijgen en deze veilen we vervolgens onder het personeel tijdens de Nieuwsjaarsborrel. Medewerkers mogen allemaal een goed doel aandragen en er wordt vervolgens gestemd om te bepalen welk goed doel de donatie in ontvangst mag nemen. Dit jaar gaat onze donatie naar Stichting Revalidatiegolf. Met de opbrengst van de veiling kan de stichting weer een aantal golfclinics organiseren en de eerste groepslessen lessen verzorgen.

Dit jaar vond de veiling plaats op 21 januari 2021. Een week eerder werd er al gestemd op de goede doelen. Stichting Revalidatiegolf, aangedragen door collega Maaike van Meenen, werd met een meerderheid verkozen. Zij ging eind februari bij de stichting langs om de cheque van € 1.954,- te overhandigen.

image
image
image

Nu in onze bèta app

In de laatste versie van de bèta app, nu een keer niet iets wat je direct ziet als je de 9292-app opent maar wijzigingen die we maakten onder de motorkap. Wij hebben de vindbaarheid van locaties flink verbeterd zodat je sneller reisinformatie kunt opvragen en we tonen nu de ongeplande verstoringen direct in het reisadvies. Wij zijn benieuwd wat je van deze update vindt.

Test je mee?

Heb jij een iPhone of toestel op Android en wil je mee testen met de nieuwste toepassingen in onze app? Meld je dan direct aan via deze buttons. De bèta-versie van 9292 krijg je op je iPhone via de app TestFlight.

Deel deze pagina