Stel zelf in hoelang je loopt of rijdt (fiets & scooter)

Afgelopen periode hebben onze ontwikkelaars gewerkt aan unieke feature. Vanaf nu is het mogelijk zelf de maximale tijd en snelheid in te stellen die je wilt lopen of rijden bij het gebruik van een fiets of scooter in het voor- of natraject. Deze instellingen pas je aan via de ‘Menu’-knop in de app. Want wij kunnen wel bedenken wat de standaard is maar dat weet je voor jezelf natuurlijk het beste. Pas het aan en wij houden vanaf nu rekening met jouw instellingen in de reisadviezen. Zo zijn er weer meer opties om je een fijne reis te bezorgen! Lees het hele item op onze site!

Ook e-tickets voor GVB en Qbuzz in de app

Reis je in Amsterdam en heb je (even) geen OV-chipkaart bij de hand? Geen zorg, via de 9292 app plan je jouw reis én koop je direct een e-ticket voor bus, tram of metro van GVB. Op dit moment bieden we in de 9292 app het GVB 1 uur ticket aan.

Ook als je reist in een van de gebieden van Qbuzz kun je in de 9292 app een e-ticket kopen. De tarieven van deze tickets zijn gelijk aan het OV-chipkaart tarief. Dus als je nu van de Dam in Amsterdam naar de haven in Delfzijl wilt, de e-tickets voor het hele traject koop je met gemak in de 9292 app.

Je hele reis in één app, dus ook als je met meerdere vervoerders reist.

Landelijke campagne 9292 e-tickets

Nu de maatregelen versoepeld zijn, is er weer meer ruimte voor samen leuke dingen doen. Deze zomer staat wat ons betreft dan ook in het teken van de bestemming. Samen weer een dagje stad, met je vrienden naar een festival, of het terras. En met mooi weer natuurlijk naar het strand. Daarom staat de campagne in het teken van Jouw e-ticket naar…. De campagne zal in de maand juli terug te zien zijn op abri's >, via social media en online advertising. De campagne sluit af met een leuke actie: laat zien waar jij naartoe gaat met het OV en win jouw reis terug. Heb je ideeën over leuke bestemmingen in de regio? Kunnen we je verder ergens mee ondersteunen of wil je meedoen met een winactie? Laat het ons weten!

image

Hestia, de nieuwe database achter jouw reisadvies

Een reis plannen in onze app of website gaat heel makkelijk en helpt jou snel aan het juiste advies zodat je op reis kunt. Voordat je een reis kunt plannen komt er op de achtergrond heel wat kijken. Hiervoor is namelijk ontzettend veel data nodig die wij graag voor je bij elkaar brengen.

Het gaat om data van alle OV-bedrijven; de vertrek- en aankomsttijden, overstapinformatie, route-informatie, locaties en ga zo maar verder. Al deze informatie zit in een database. De dienstregeling database, waarin de dienstregelingen van alle vervoerders bij elkaar komen, was na al die jaren trouwe dienst aan vervanging toe. De afgelopen tijd is met de grootst mogelijke zorg een nieuwe database gebouwd, Hestia.

Afgelopen 21 juni was het feestelijke moment dat we deze in gebruik hebben genomen. Niks van gemerkt? Heel goed, dat was onze bedoeling ook. Hestia is klaar voor de toekomst. Een mooie basis om op verder te kunnen ontwikkelen.

9292 moves

Vanaf eind 2019 werken we mee aan de ontwikkelingen voor de MaaS-pilot Rotterdam, Den Haag en Airport: Moves. Dit doen wij samen met Pon en Tranzer. Graag laten wij weten dat de nieuwe app ‘9292 moves’ in de app stores staat. 9292 moves is de pionier app (whitelabel) van 9292 en onderdeel van het samenwerkingsverband Moves. Met 9292 moves is het mogelijk je hele reis te plannen, inclusief deelmobiliteiten en direct tickets aan te schaffen. 9292 moves combineert de 9292 functionaliteiten zoals het geven van een reisadvies van diverse vervoerders met verschillende MaaS-elementen. Het deelnemen aan de MaaS-pilots van de overheid en onze ambitie om een proeftuin app te lanceren vallen mooi samen. Met 9292 moves hebben we de mogelijkheid gecreëerd om te kunnen pionieren op het gebied van mobiliteit mét onze reizigers. Uiteraard wel met de kwaliteit die de reiziger van 9292 gewend is. Proeftuin geeft al aan dat we deze app gebruiken om nieuwe functionaliteiten toe te voegen, de reiziger laten ervaren en te analyseren of de toevoegingen levensvatbaar zijn.

De 9292 moves app is te downloaden in Google Play voor Android gebruikers en de App Store voor iPhone gebruikers.

image
image
image

Nu in onze bèta app

Zoals te lezen is in het eerdere item in dit magazine is in de huidige bèta-omgeving van de app en in 9292 moves de mogelijkheid om te kiezen voor de hubtaxi aan het begin en/of aan het einde van je reis toegevoegd. Hierbij wordt nog een detailpagina ontwikkeld om de reiziger van overige benodigde informatie voor het reserveren van de hubtaxi te voorzien. Zodra deze functie geoptimaliseerd is, zal deze toevoeging live gezet worden voor alle gebruikers van de 9292 app en de 9292 Reisadvies API.

Test je mee?

Heb jij een iPhone of toestel op Android en wil je mee testen met de nieuwste toepassingen in onze app? Meld je dan direct aan via deze buttons. De bèta-versie van 9292 krijg je op je iPhone via de app TestFlight.

Deel deze pagina