Persoonlijke instellingen in de app


Heb jij ze al aangepast?

En? Heb je het al ontdekt in onze app? Het is mogelijk om zelf de maximale tijd en snelheid in te stellen die je wilt lopen of rijden bij het gebruik van een fiets of scooter in het voor- of natraject. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. We leggen je het hieronder uit.

Want wij kunnen wel bedenken wat de standaard is maar dat weet je voor jezelf natuurlijk het beste. Pas het aan en wij houden vanaf nu rekening met jouw instellingen in de reisadviezen. Zo zijn er weer meer opties om je een fijne reis te bezorgen!

Tijd lopen & rijden (fiets en scooter) Hoe lang wil je maximaal lopen en rijden met de fiets en scooter in het voor- of natraject? Die vraag stellen we je via de ‘Menu’-knop in de app als je klikt op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Tijd lopen & rijden’. Normaal houden we in onze reisadviezen rekening met de gemiddelde tijd die mensen willen lopen en rijden. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat dit voor jou anders ligt. Mocht je willen aanpassen dat je korter of langer dan 20 minuten wilt lopen aan het begin of einde van je reis, en korter of langer dan 30 minuten wilt rijden met (elektrische) fiets of scooter dan houden we daar zoveel mogelijk rekening mee met het plannen van je reis. Het aanpassen van de tijden doe je door in de betreffende balk bij het plusje (+) of minnetje (-) te klikken. We onthouden de aanpassingen voor al je toekomstige reisadviezen.

Snelheid lopen & rijden (fiets en scooter) De afstand is belangrijk, maar hoe snel loop en rijdt je met de fiets en scooter in het voor- of natraject? Die vraag stellen we je via de ‘Menu’-knop in de app als je klikt op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Snelheid lopen & rijden’. Normaal houden we in onze reisadviezen rekening met de gemiddelde snelheid die mensen lopen en rijden. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat dit voor jou anders ligt. Loop je sneller dan 4,2 km/uur, fiets je sneller dan 13,8 km/uur of rijd je met je elektrische fiets of scooter sneller dan 20 km/uur geef dat dan hieraan. Loop of rijd je langzamer dan kan dat natuurlijk ook. Het aanpassen van de snelheid doe je door in de betreffende balk bij het plusje (+) of minnetje (-) te klikken. We onthouden de aanpassingen voor al je toekomstige reisadviezen.

Wist je dat!

Steeds meer reizigers gebruik maken van de eigen fiets in het 9292 reisadvies. We zien dat in de afgelopen maanden het toevoegen van de eigen fiets in het voor- en natraject enorm is toegenomen. De stijging is vooral te zien in het meenemen van de fiets in het begin van de reis.

Uit eerder onderzoek bleek dat 20% van de reizigers behoefte heeft aan informatie over de fiets in het reisadvies. Het is goed om te zien dat deze functie dus steeds beter gevonden wordt.

Huh? De fiets en scooter in de 9292 app Mocht je nog niet gezien hebben dat je tegenwoordig met je fiets en de scooter in app mee kunt plannen in het voor- en natraject! Geen paniek. We leggen het graag nog even uit.

Om een reis te plannen vul je op je beginscherm in wat je ‘van’ en ‘naar’ locatie is. De app geeft direct reisadviezen met de huidige dag en tijd. Deze verschijnen onder het planblok. Wil je jouw reis starten of eindigen met een fiets dan kun je dat aangeven tijdens het plannen. Bij ‘Extra opties’ geef je aan of je in het voor- of natraject wilt lopen of fietsen. Klik hiervoor op ‘Start’ of ‘Eindig’ en kies het juiste icoontje. In de app verschijnen direct de aangepaste reisadviezen.

Geen eigen fiets bij de hand? Geen probleem!

Heb je voor het laatste deel van je reis aangegeven dat je wilt fietsen, dan laten we op dat deel ook zien of er een fietsverhuurlocatie in de buurt is. Als dat zo is dan zie je direct wat op dat moment de actuele stand van het aantal beschikbare fietsen is. Op dit moment tonen we de locaties van

  • Cykl - Wageningen
  • HTM Fiets - Den Haag
  • Keobike - Amersfoort, Almere en op de Veluwe (regio's Apeldoorn, Ede en Harderwijk)
  • OV-fiets - landelijk

Vertel, we zijn nieuwsgierig!

Maak jij gebruik van de optie fiets in het reisadvies?

Heb jij de persoonlijke instellingen al aangepast?

Deel deze pagina