Met het OV eropuit


De leukste tips voor een dagje uit in eigen land

Er staan inmiddels 12 Werelderfgoedlocaties binnen het Koninkrijk der Nederlanden op de lijst van Unesco. Bijna allemaal prima te bereiken met het openbaar vervoer, soms in combinatie met een wandeling of een fietstochtje. Heerlijke uitjes voor in de herfst. Je kunt het allemaal uitpuzzelen in onze app. We lichten hier drie locaties voor je uit. Nieuwsgierig naar de andere locaties? De hele lijst vind je op onze website.

Koloniën van Weldadigheid

Ruim 1 miljoen Belgen en Nederlanders zijn via hun voorouders verbonden met de Koloniën van Weldadigheid. Ontdek het ongelofelijke verhaal van 100.000 landlopers, weeskinderen en paupers. Ze werden heropgevoed om zich aan de armoede te kunnen ontworstelen. Laat je onderdompelen in het boeiende en meeslepende verhaal dat Nederland en België bindt.

Schokland

Schokland is een eiland op het droge, rijk aan archeologische bodemschatten. Het herbergt Nederlands langste bewonersgeschiedenis en symboliseert de eeuwenoude relatie van de Nederlanders met het water. Eeuwenlang lag Schokland als een kwetsbaar eiland in de Zuiderzee. Ga opzoek naar de geheimen en bodemschatten van Schokland.

Hollandse Waterlinies & Stelling van Amsterdam

Het landschap van de Hollandse Waterlinies en de Stelling van Amsterdam is een landschap vol geheimen, verhalen en bijzondere objecten. Een landschap dat je pas leert kennen als je deze verhalen en geheimen kent. De forten zijn het meest in het oog springend en er is inmiddels op veel forten van alles te beleven. Plan je reis eens naar Muiden.

Het studentenleven bestaat niet alleen uit het leren voor tentamens en het schrijven van je scriptie. Als student heb je de beschikking over het studentenreisproduct. Met je studentenreisproduct kun je er heel goedkoop en in de meeste gevallen zelfs helemaal gratis op uit in eigen land! Hebben je reisgenoten geen studentenreisproduct? Geen probleem! Zij profiteren mee met de meereiskorting. Maar waar ga je dan heen? Op onze website hebben we tien studentenuitjes voor je verzameld. Hieronder een voorproefje!

Aapjes kijken in Artis

Artis is de oudste dierentuin van Nederland en ligt in hartje Amsterdam. In het park vind je onder andere apenrots, aquarium en vlindertuin en als je goed luistert hoor je de leeuwen op de achtergrond brullen. Op vertoon van een geldige collegekaart krijg je als student voor €12,50 toegang tot het park.

Mario Kart in Utrecht

Ben je fan van Mario Kart en wil je je vrienden eens écht uitdagen? Bij Crazy Karts in Utrecht kun je racen, driften en elkaar gek maken op een indoor kartbaan met elektrische karts. Rook-, licht- en geluidseffecten maken het daarnaast levensecht. Hoe snel is jouw rondetijd?

Struinen op het NDSM-terrein

De NDSM-werf in Amsterdam Noord is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan het IJ. Ontdek het vrije karakter, de postindustriële gebouwen en de creatieve sfeer in één van de restaurants, cafés of struin een middag over de grootste vlooienmarkt van Europa in de IJhallen.

Je wilt dit najaar op vakantie, maar beschikt niet over een auto? Geen probleem, het openbaar vervoer biedt volop mogelijkheden om de leukste vakantieparken in Nederland te bezoeken. Natuurlijk zijn de vakantieparken die in stedelijke gebieden liggen beter bereikbaar dan de meer landelijk gelegen vakantieparken, maar de meeste vakantieparken in Nederland zijn met het openbaar vervoer bereikbaar. Samen met www.bungalowparkenoverzicht.nl zijn we op zoek gegaan naar de 10 vakantieparken die het best bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Je vindt ze op onze website. De eerste drie delen we hieronder.

Landal Volendam

Landal Volendam is een rustig vakantiepark met een knus dorpskarakter dat gelegen is aan het Markermeer. Bezoek Volendam en de haven en geniet aan het eind van de dag voor voor de houtkachel of ga lekker zitten op de steiger en geniet van het uitzicht over het water. Meerder busverbindingen brengen je naar Volendam.

De Eemhof

Dol op water(sport)? Dan is Center Parcs De Eemhof in Flevoland de perfecte keuze! De Eemhof is namelijk gelegen aan het Eemmeer, heeft een eigen jachthaven en er is ook een geweldig tropisch zwemparadijs met een golfslagbad en waar je zelfs kunt leren surfen en duiken! De Eemhof heeft een eigen bushalte en is hierdoor met het openbaar vervoer prima bereikbaar.

Resort Veluwe

Resort Veluwe is een gemoedelijk vakantiepark midden op de Veluwe. In het voor- en naseizoen is het de plek voor rust- en natuurzoekers.Vanaf het resort wandel je zo het Speulderbos in. Kom je met kinderen? Die kunnen zich uitleven bij tal van sport- en speelvoorzieningen of in het zwembad. De bus stopt voor de deur.

Deel deze pagina