Terugblik op 2021

Aan het einde van het jaar kijken we graag even terug op de mijlpalen van dit jaar.

December 2020/januari 2021

Vervoer op aanvraag: Watertaxi Rotterdam

De 9292 app biedt steeds meer mogelijkheden en informatie. Naast de mogelijkheden met het openbaar vervoer introduceerden we in 2020 de (deel)fiets in de app. Rond de jaarwisseling naar 2021 is ook de Watertaxi Rotterdam toegevoegd als een van de eerste vormen van vervoer op aanvraag. Watertaxi Rotterdam brengt reizigers op afroep naar 50 verschillende steigerlocaties in Rotterdam en Schiedam.

Januari 2021

Meer locaties op te vragen in de reisplanner

Het is niet altijd bekend wat het adres van de locatie is waar je naar toe wilt plannen. Eerst het adres opzoeken om dit vervolgens in de planner te zetten is dan best omslachtig. Door het uitbreiden van het aantal locaties in onze planner wordt het plannen van je reis nog makkelijker. Meer dan duizend nieuwe locaties zijn in januari toegevoegd.

Maart 2021

(Deel)scooters in het reisadvies

Naast het tonen van de scooter in het reisadvies zie je bij een aantal steden vanaf maart ook informatie over de beschikbaarheid en het huren van elektrische deelscooters. Voor het toevoegen van de deelscooters zijn wij de samenwerking gestart met Felyx en Check, bedrijven die deze vervoermiddelen in steeds meer steden aanbieden. Andere partijen zullen volgen.

Maart 2021

Nieuwe versie Vertrektijden API

Met de 9292 Vertrektijden API laat je in één overzicht zien hoe laat de volgende bus, trein, tram, metro of veerboot vertrekt. Met de Vertrektijden API vullen we bijvoorbeeld Vertrekwijzer en de vertrektijdenpagina in onze app. In maart bracht 9292 een volledig nieuwe versie uit. En het mooie is: bij de ontwikkeling is nauw samengewerkt met de eerste gebruiker, GVB.

April 2021

9292 app in de Huawei AppGallery

Al vele jaren is de 9292 app beschikbaar in App Store voor en Google Play. Vanaf begin april 2021 is de 9292 app ook beschikbaar in Huawei AppGallery. Het bijzondere aan deze versie is het gebruik van OpenStreetMaps. In plaats dat er voor het tonen van de route op kaart verbinding wordt gemaakt met Google Maps, maakt deze app nu gebruik van kaartmateriaal afkomstig van een eigen kaartserver.

Mei 2021

Live: app 9292 moves

Vanaf eind 2019 werken we mee aan de ontwikkelingen voor de MaaS-pilot Rotterdam, Den Haag en Airport: moves. Dit doen wij samen met Pon en Tranzer. In juni is de app pionier app van 9292 '9292 moves' live gezet in de app stores. Met 9292 moves is het mogelijk je hele reis te plannen, inclusief deelmobiliteiten en direct tickets aan te schaffen. 9292 moves combineert de 9292 functionaliteiten zoals het geven van een reisadvies van diverse vervoerders met verschillende MaaS-elementen.

Juni 2021

Vervoer op aanvraag: hubtaxi

Deze zomer is het aanbod van vervoer op aanvraag uitgebreid. In juni ging de hubtaxi live in onze bèta apps. De hubtaxi rijdt in de regio Groningen-Drenthe. In deze regio biedt het OV-bureau de hubtaxi aan, die reizigers naar OV-knooppunten (hubs) kan brengen of van daar naar hun bestemming. Dat alles tegen een aantrekkelijk tarief. In december van dit jaar ging de hubtaxi live in onze productie apps.

Juli 2021

Onderweg: Playlist Generator

Met de Playlist Generator krijg je bij elk reisadvies de mogelijkheid aangeboden om een playlist aan te maken die precies de reisduur vult, helemaal naar jouw muzieksmaak. Eerder dit jaar werd er een onopvallende button aan het reisadvies in de app toegevoegd. Vanaf de update in juli vind je de Playlist Generator terug onderaan je reisadvies in de vorm van een paarse button.

Juli 2021

Persoonlijke instellingen in de app

Vanaf juli is het mogelijk zelf de maximale tijd en snelheid in te stellen die je wilt lopen of wilt rijden bij het gebruik van een fiets of scooter in het voor- of natraject. Deze instellingen pas je aan via de ‘Menu’-knop in de app. Want wij kunnen wel bedenken wat de standaard is maar dat weet je voor jezelf natuurlijk het beste.

September 2021

Campagne: Jouw e-ticket naar...

Deze zomer stond in het teken van de bestemming. Samen weer een dagje stad, met je vrienden naar een festival, of het terras. En met mooi weer natuurlijk naar het strand. Daarom stond de campagne over onze e-tickets in het teken van 'Jouw e-ticket naar….'.

September 2021

Live: Hestia

Een reis plannen in onze app of website gaat heel makkelijk en helpt jou snel aan het juiste advies zodat je op reis kunt. Voordat je een reis kunt plannen komt er op de achtergrond heel wat kijken. Hiervoor is namelijk ontzettend veel data nodig die wij graag voor je bij elkaar brengen. Al deze informatie zit in een database. De dienstregeling database, waarin de dienstregelingen van alle vervoerders bij elkaar komen, was na al die jaren trouwe dienst aan vervanging toe. De afgelopen tijd is met de grootst mogelijke zorg een nieuwe database gebouwd, Hestia.

November 2021

Genomineerd: App van het jaar

De app van 9292 is als enige reisapp genomineerd voor app van het jaar. Daar zijn we trots op!

November 2021

Live: Dienstregelingen API

In december is de Dienstregelingen API naar productie gegaan. Met de Dienstregelingen API is het mogelijk om informatie over een rit/lijn weer te geven, bijvoorbeeld op een kaart.

December 2021

Nieuwe versie Reisadvies API

De 9292 Reisadvies API biedt veel mogelijkheden. Van het bouwen van je eigen reisplanner tot het maken van berekeningen voor doelgroepenvervoer. In december is een nieuwe versie van de Reisadvies API gelanceerd met tal van nieuwe mogelijkheden. Denk aan reisadviezen met persoonlijke instellingen, tarief- en routeinformatie in een leg, ophalen locaties (haltes, stations en POI's) in de buurt, de toevoeging van nieuwe modaliteiten en de mogelijkheid tot een unimodaal reisadvies. Ook is de performance bij het ophalen van reisadviezen verbeterd.

Doorkijk naar volgend jaar

Wordt verwacht: je deelfiets boeken en betalen in de apps

Je fietsroutes plannen rondom je OV-reis en het checken van de beschikbaarheid van deelfietsen kan al een tijdje met de 9292 app en de 9292 moves app. En het moment is dichtbij dat je dan ook meteen binnen de app een deelfiets kunt reserveren én afrekenen voor het gebruik. Te beginnen met de deelfietsen van Donkey Republic.

En dan...

30 jaar 9292

2022 is ons jubileumjaar. Dan viert 9292 haar 30e verjaardag. We houden nog even geheim wat de plannen zijn. Maar houd dit magazine, de website, de app en onze social kanalen goed in de gaten.

Deel deze pagina