Plan je reis naar de Koning

OV op Koningsdag in heel Nederland

Op zaterdag 27 april 2019 is het weer feest in Nederland. Koningsdag wordt in veel steden groots gevierd. Het is dan ook verstandig om met het OV te reizen zodat je geen last hebt met parkeren of files. Het OV rijdt op veel plaatsen gewoon als op een zaterdag maar er zijn ook wijzigingen. We hebben het voor je uitgezocht!

OV op Koningsdag in Amersfoort

Busreizigers in Amersfoort reizen op Koningsdag gratis met de bus. Een cadeau van Provincie Utrecht en Syntus Utrecht voor de inwoners van de stad Amersfoort. Je kunt op deze feestelijke dag gratis reizen met de Syntus Utrecht Stadsbussen en enkele andere lijnen binnen Amersfoort.

Reizen op 4 en 5 mei

Sta even stil op 4 mei

Reis je op zaterdag 4 mei met het OV dan sta je om 20.00 uur 2 minuten stil vanwege dodenherdenking. De bestuurder van je bus, trein, tram, metro of veerdienst zet zijn of haar voertuig stil daar waar de veiligheid het toestaat. Ben je op het station dan wordt ook daar gevraagd om 2 minuten stil te zijn. Ben je ook zo benieuwd hoe NS dit regelt op 4 mei? Bekijk dan het onderstaande filmpje!

Festivalsteden op 5 mei goed bereikbaar

We vieren al sinds 1991 de vrijheid met Ambassadeurs van de Vrijheid. Op zondag 5 mei worden artiesten met helikopters van defensie langs de gratis bevrijdingsfestivals gevlogen. Reis zelf met het OV naar jouw bevrijdingsfestival.


De festivals zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 5 mei valt dit jaar op zondag. De wijzigingen worden in onze planner verwerkt. Deze houden we ook voor je bij op een speciale pagina.

Terugblik 18 maart 2019

Werkonderbreking

Voor maandag 18 maart stond er een werkonderbreking gepland waarbij op diverse locaties in Nederland geen stad- en streekvervoer reed van 6:00 tot 7:06 uur. Ook de Nederlandse Spoorwegen deed aan deze onderbreking mee, waardoor er tijdelijk ook geen treinverkeer mogelijk was. Ondanks dat alles goed was voorbereid, bleek in de vroege ochtend dat er alsnog ritten in reisadviezen werden getoond die in werkelijkheid vervielen. De werkonderbreking was gelukkig van korte duur en kregen wij na het opstarten van de dienstregeling alles weer vrij snel onder controle.


Schietincident Utrecht

Helaas nam de dag een onverwachte wending. In een tram van U-OV in Utrecht had een tragisch schietincident plaatsgevonden. Vrij snel werd besloten om het openbaar vervoer in Utrecht stil te leggen.

Na uitgebreid onderzoek werd tegen de avond het openbaar vervoer weer gedeeltelijk opgestart om reizigers die nog onderweg waren thuis te brengen. Om deze informatie bij de reiziger te brengen heeft 9292, in nauw overleg met U-OV en andere vervoerders, extra informatie geplaatst via een banner in het reisadvies, een extra nieuwsbericht geplaatst en de calamiteitenbalk geactiveerd.


De heftige gebeurtenissen van deze dag zijn niet te verwachten en niet te begrijpen. Dit meemaken van dichtbij, in dienst bij het openbaar vervoer, als reiziger of omstander raakt een ieder. Lof voor iedereen hoe zij zijn omgegaan met deze situatie en de wijze waarop iedereen zich heeft ingezet. 9292 leeft met alle betrokkenen mee. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun nabestaanden.

Deel deze pagina