Summertime!

Op pad met het OV

Attractieparken, typische Nederlandse bezienswaardigheden of een dagje strand ... je komt er met het OV!

Er is veel te zien en te doen in ons mooie Nederland en het fijne is dat je overal kunt komen met het openbaar vervoer. Je hebt geen file- en parkeerstress en het OV brengt je vaak tot de ingang van de attractie of bezienswaardigheid. Voor een aantal attracties en bezienswaardigheden zijn er speciale rechtstreekse verbindingen opgezet die bij ons in de planner zijn opgenomen. We laten je graag een aantal goed bereikbare bestemmingen zien. Leuk om in de zomervakantie een dagje uit naar te plannen. Geniet van de zomer ⛱️

Efteling Express

Ga je een dagje naar de Efteling? Reis dan snel en gemakkelijk met het OV en maak gebruik van de Efteling Express. Ieder weekend en in de Nederlandse en Belgische schoolvakanties rijdt deze bus regelmatig zonder tussenstops naar het park vanuit Breda, Tilburg en 's-Hertogenbosch.

Walibi Express

Lijn 247 is opgenomen in onze planner en je kunt gewoon gebruikmaken van je OV-Chipkaart want de Walibi Express is een gewone lijn van OV Regio IJsselmond. Je kunt ook een kaartje kopen bij de chauffeur maar let op, je kunt dan alleen pinnen.

Giethoorn Express

Plan je een dagje uit naar het prachtige Giethoorn? Neem dan de Giethoorn Express, dit is lijn 270 die rijdt vanaf Station Steenwijk richting Blauwe Hand. Maar ook met lijn 70 vanaf Zwolle reis je met gemak naar Giethoorn. Vanuit de bus stap je zo over op een boot, fiets of verken je het gebied te voet.

Werelderfgoed Kinderdijk

In Kinderdijk sta je met je voeten midden in de Nederlandse geschiedenis. Alles ligt hier onder de zeespiegel, dus werken we al eeuwen samen met het water en de wind om de boel droog te houden. Hoe toepasselijk is het dan om met de Waterbus en Driehoeksveer naar dit gebied te reizen. Maar natuurlijk kom je er ook over land. Plan je reis via onze app of de site van Waterbus.

De stranden van Nederland

Ben je van plan om heerlijk een dagje naar het strand te gaan? Plan je reis dan met het OV. Zo voorkom je dat je in de file komt te staan, je auto moet parkeren en alsnog een stuk moet lopen. Langs de hele kustlijn van Nederland vind je mooie stranden. Wij hebben een aantal populaire badplaatsen voor je op een rij gezet.  

Nationaal Park De Biesbosch

Park De Biesbosch is goed bereikbaar. Natuurlijk is het gebied ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Hoe leuk is het om je dag compleet te maken door de heen- en terugreis ook over water te maken. Dit kan met Ottevanger OV, Riveer of met de Waterbus. Al deze veren zijn opgenomen in onze dienstregeling.


Deel deze pagina