IAB goedkeuring voor 9292

Vanaf 26 augustus heeft 9292 de goedgekeurde status ontvangen om toe te treden tot het Transparency and Consent Framework (TCF) van IAB Europe. Het IAB staat voor Interactive Advertising Bureau, de branchevereniging voor digitaal adverteren en marketing innovatie.

Het raamwerk, dat in april 2018 werd gelanceerd, is bedoeld om alle partijen in de digitale advertentieketen te helpen ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de e-Privacy-richtlijn van de EU bij het verwerken van persoonsgegevens.

Dit is ontwikkeld door IAB Europe in samenwerking met organisaties en professionals in de digitale advertentie-industrie. Het biedt consumenten transparantie over hoe en door wie hun persoonsgegevens worden verwerkt. Het stelt gebruikers in staat om keuzes te maken. Bovendien stelt de TCF verkopers in staat om van tevoren te weten of de transparantie en toestemmingsstatus hen in staat stellen om op wettige wijze persoonsgegevens te verwerken voor online advertenties en aanverwante doeleinden.

Hiermee kunnen uitgevers als 9292 zichzelf blijven financieren via relevante online advertenties en kunnen merken hun publiek blijven bereiken. Waarbij voorop staat dat de privacy van de consument wordt beschermd.

Hackatrain 2020

Zoals voorspeld zou de 5e editie van Hackatrain anders lopen dan andere jaren. Geen treinrit naar Berlijn maar maar een gaaf gecombineerd evenement met een digitaal deel vanuit het Railcenter in Amersfoort en een fysieke gebeurtenis. Helaas kwam er een dag voor aanvang nog een kink in de kabel door de nieuwste coronamaatregelen.

Vanwege de recent aangescherpte coronamaatregelen waren alle teamleden genoodzaakt om thuis te werken, van waaruit ook de online techworkshops, coachingsessies tot pitch-trainingen konden worden bijgewoond. Gedurende de hackathon, die van maandag 29 september tot en met donderdag 1 oktober plaatsvond, werden de teams tevens bijgestaan door diverse mobility-experts en coaches. Alle liveshows van Hackatrain Radio zijn online terug te luisteren.

Jiri Vaneyk en Job Guldenmeester van 9292 deden mee en zijn enthousiast. "Hackatrain 2020 heeft laten zien dat een snelkookpan voor ideeën ook online kan werken." aldus Job.

Na 3 dagen van intensief brainstormen, workshops, prototypen en bouwen was het donderdagavond 1 oktober dan zover: de finale van Hackatrain 2020! Onder toezicht van een vakjury presenteerden 15 teams hun oplossingen omtrent peakshaving op stations als knooppunt van al het OV.

Donderdagavond toonden de 15 teams via een live videostream tot welke oplossing ze gekomen waren voor het probleem van peakshaving: het afvlakken van de ochtend- en avondspits door slim gebruik te maken van het gehele OV-ecosysteem. Van treinen, bussen, taxi’s tot deelfietsen, zodat reizigers op andere momenten het OV nemen.

De hoofdprijs van 2.500 euro ging naar team Trainwreckers dat forensen bewust wil maken van hun reisgedrag om deze vervolgens - middels data-analyse - aan te passen door het geven van op de persoon afgestemde reisadviezen op variabelen als reistijd, veiligheid, kosten tot het te verwachten reiscomfort. “Het winnende team bood de beste totaaloplossing door data, reisgedrag en alledaagse vervoersbewegingen slim te combineren, dat verdient een groot compliment”, aldus juryvoorzitter Karel van Gils (ProRail).

Een efficiënte werkplek

Met thuiswerken door corona is het begrip werkplek veranderd. Solvinity heeft daar iets op bedacht en lanceerde eerder dit jaar 'Solvinity’s Lango Workspace'. Hans van den Broek en Nancy Roos-Beukers van Solvinity schoven bij Fabienne de Vries aan in Let's Talk Business.

Ook schoof Lies van Kralingen van 9292 aan in de studio. 9292 is klant van Solvinity en wij maakten als een van de eersten gebruik van de workspace.

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentator Fabienne de Vries.

Deel deze pagina