Playlist Generator


Jouw muziek voor onderweg perfect afgestemd op jouw OV-reis

image

Sinds ruim twee jaar werken 9292 en Warner Music Benelux samen om muziek naar OV-reizigers te brengen en OV-reizigers naar muziek. Binnenkort gaan ze next level, met de nieuwe Playlist Generator: je krijgt dan bij elk reisadvies een speellijst aangeboden die precies de reisduur vult, helemaal naar jouw muzieksmaak. Zo wordt het OV wel héél aangenaam.

De Playlist Generator gaat een stuk verder dan Onderweg, de streamingdienst die Warner Music en 9292 in 2018 lanceerden. Jacques Hoogesteger, Digital Marketing Manager bij Warner Music: “Onder die vlag stellen we allerlei muzieklijsten samen voor OV-reizigers, van Stiltecoupé tot Soultrain en Uitchecken, waaruit ze via de 9292-app kunnen kiezen. Er zit voor elk wat wils bij, voor elke stemming en elk moment van de dag. Maar de muzieklijsten van Onderweg zijn niet gepersonaliseerd. Dat maakt de Playlist Generator écht anders. Als je hierop doorklikt vanuit je reisadvies en inlogt op Spotify, vind je een bijpassende playlist die van a tot z is toegesneden op jouw muziekvoorkeuren. Zo kan je van vertrek tot aankomst genieten van je favoriete artiesten én nog onbekende tracks die bij jouw smaak passen.”

Kruisbestuiving Met deze unieke dienst slaan 9292 en Warner Music meerdere vliegen in één klap. Rohini Bhaggoe, Marketing & Salesmanager bij 9292: “Voor ons is de Playlist Generator een mooi middel om reizen met het OV voor mensen die onze app gebruiken prettiger en comfortabeler te maken. Dat maakt de samenwerking voor ons interessant: we willen OV-reizigers zo veel mogelijk toegevoegde waarde bieden. Andersom is onze app voor Warner Music een geweldig kanaal om muziekliefhebbers op het juiste moment aantrekkelijke speellijsten aan te bieden en zo fanbases op te bouwen voor artiesten – zelfs nu mensen vanwege corona minder op pad gaan, geven wij nog gemiddeld twee miljoen reisadviezen per dag af.”

“De Playlist Generator is een mooi middel om reizen met het OV voor mensen die onze app gebruiken prettiger en comfortabeler te maken."

Waar is Ed Sheeran? De afgelopen tijd bewezen 9292 en Warner Music al herhaaldelijk dat OV en muziek een topcombinatie zijn. Via muzieklijsten om onderweg te beluisteren, maar ook met succesvolle gezamenlijke marketingacties. “Zoals rondom de lancering van het nieuwste album van Ed Sheeran”, vertelt Jacques: “Om dit te promoten zijn in verschillende landen pop-upstores opgezet waar je de muziek als eerste kon beluisteren en met merchandise die je alleen dáár kon kopen. Echte fans wilden daar dus heen. De locatie van de pop-upstore in Nederland hebben we bekendgemaakt via de 9292-app. Wie daar als bestemming ‘Ed Sheeran’ invoerde, kreeg in een banner het adres te zien. Dat liep fantastisch: bijna 15.000 mensen achterhaalden op die manier de locatie van de pop-upstore en de actie kreeg flink aandacht in de media, onder andere in RTL Boulevard.”

Tests, livegang en toekomstmuziek Ook met de Playlist generator verwachten de twee partijen weer veel reizigers blij te gaan maken. Rohini: “De dienst staat in de startblokken en de bètaversie wordt op dit moment getest door onze vaste testgroep van zo’n 2400 reizigers. Daarbij checken we of alles werkt zoals we willen, maar we testen bijvoorbeeld ook verschillende versies van de banners: op welke plek en met welk uiterlijk krijgen ze de meeste clicks?” Ondertussen liggen er al volop ideeën klaar om de dienst verder uit te breiden en te verfijnen. Jacques: “Bijvoorbeeld door reizigers die – als dat weer kan - onderweg zijn naar een festival, playlists aan te bieden met muziek van de optredende artiesten. Of door bij vertraging of een gemiste overstap de playlist automatisch te verlengen.” Het is de bedoeling dat de Playlist Generator in januari live gaat: houd je 9292-app in de gaten.

Deel deze pagina